Folia aluminiowa
Folia aluminiowa – zastosowanie
Nasza folia aluminiowa to idealny produkt do pakowania oraz zabezpieczania żywności przed wysychaniem oraz utlenianiem i utratą wartości odżywczych (również witamin) pod wpływem światła. Doskonale zabezpieczy Twoje kanapki, sałatki, sery, mięso czy jarzyny, dzięki czemu dłużej zachowają świeżość, czyli oryginalny smak oraz aromat. Folia – nie przepuszczając wody i powietrza – chroni Twoją żywność przed obcymi zapachami z lodówki.
Smażenie, pieczenie i grillowanie w folii
Kolejną zaletą folii aluminiowej jest możliwość zastosowania jej podczas smażenia, pieczenia oraz grillowania. Dwie strony folii – błyszcząca i matowa – mają odmienne właściwości termiczne.
Strona matowa zastosowana na zewnątrz przy pieczeniu, smażeniu lub grillowaniu przepuszcza ciepło, strona błyszcząca zatrzymuje je w środku, a potrawy są gotowe dużo szybciej. Danie nie ma bezpośredniej styczności z ogniem lub patelnią, dzięki temu jest zdrowsze i bardziej dietetyczne. Dodatkowo potrawa dusi się we własnych sokach, co sprawia, że jest smaczniejsza i soczystsza.
Atest Państwowego Zakładu Higieny
Nasza folia posiada atest Państwowego Zakładu Higieny. Folii nie należy stosować do przygotowania i przechowywania produktów o charakterze kwaśnym.
Pakowanie i rozmiary folii aluminiowej
Nasza folia dostępna jest w trzech rozmiarach, dzięki czemu każdy może wybrać produkt optymalnie dopasowany do swoich potrzeb.